Hanssens

Hanssens

– Roeselare –

Sinds eind vorig jaar is de skyline op de Zilverberg van Roeselare hertekend. Je vindt er nu namelijk de nieuwe thuishaven van telecomintegrator Hanssens terug. Architect Stijn Goethals ontwierp een prachtig bedrijfsgebouw in zijn kenmerkende stijl. Binnenin werd volop gekozen voor grote, open ruimtes met veel natuurlijk licht.

De overvloedige lichtinval en open ruimtes maken van de nieuwe locatie van Hanssens – Beyond Telecom een leuke plaats om te vertoeven. Om het ruimtegevoel te behouden werd er in de indrukwekkende landschapskantoren gekozen voor overwegend wit meubilair. Zo vinden we er witte Morris benchwerkplekken terug, die telkens van elkaar gescheiden worden door schuifdeurkasten in de kleur – je raadt het al – wit. De benchwerkplekken kregen trouwens een volle wang, omdat deze minder druk ogen dan gewone vierpoots onderstellen.

Om voor extra rust te zorgen en de link te leggen met rustgevende natuur, koos men voor groen als accentkleur in alle landschapskantoren. Dit heeft namelijk een positief effect op het stressniveau en het welbevinden van de mensen. Deze groene accentkleur komt terug in het tapijt, de opzetwanden en in de rugleuning van de bureaustoelen.

Niet alleen de mentale rust stond centraal bij het nemen van alle beslissingen, ook aan de fysieke gezondheid werd heel wat aandacht besteed. Daarom werd er gekozen voor ergonomische Yanos bureaustoelen van Girsberger. Zwitserse kwaliteit die al tal van jaren de top vormt op vlak van ergonomie en comfort, daarmee is alles gezegd, toch?

Verder werd er ook volop aandacht besteed aan de akoestiek. Zo verhoogt niet alleen het concentratievermogen, maar wordt er ook een extra gevoel van rust gecreëerd. Om de akoestiek in de grote landschapskantoren te optimaliseren, werd er gewerkt met zowel akoestische opzetwanden als akoestische Twinn schuifdeurkasten. Een gewone schuifdeurkast met vlakke, metalen of houten deuren zal namelijk alle geluidsgolven gewoon weerkaatsen, terwijl de Twinn schuifdeurkasten beschikken over speciale geperforeerde deuren. Deze deuren zijn binnenin voorzien van een akoestische mousse, waardoor ze extra dempend werken.

Het volledige gebouw werd opgetrokken met oog op de toekomst en biedt dan ook ruimte voor de groei van het Hanssens team. “Onze tweede verdieping is ‘de droomverdieping’. Deze wordt alvast gedeeltelijk ingericht als ontspanningsruimte: een plaats waar je je kan terugtrekken, sporten en amuseren. Dit droomverdiep zal straks ook plaats bieden aan softwarebedrijven en/of startups, waarmee wij kunnen gaan co-creëren.”, aldus Philippe Hanssens, CEO.

Verder kunnen de medewerkers van Hanssens over de middag ook helemaal tot rust komen in het gezellig en warm ingerichte bedrijfsrestaurant. Hier werd gekozen voor een huiselijke look met warme materialen. De Result stoelen van het Deense designmerk HAY passen dan ook perfect binnen dit plaatje en worden er gecombineerd met Veneto tafels die eenvoudig in allerlei opstellingen geplaatst kunnen worden. Er werd ook een gestoffeerde maatwerk zitbank voorzien, die samen met enkele Spinner bistrotafels voor een extra gezellige middagpauze zorgen. Wie liever in openlucht zijn middagmaal nuttigt, kan dan weer plaats nemen op de Youneek zitbanken die op het terras naast het bedrijfsrestaurant terug te vinden zijn. Maar daarvoor wacht je natuurlijk wel best nog even op de zon!

Kortom, de nieuwe thuishaven van Hanssens – Beyond Telecom vormt de ideale match tussen warmte, huiselijkheid, rust en productiviteit. En dit allemaal in een jasje van prachtige, strakke architectuur door Stijn Goethals, meer moet dat niet zijn!

Laat ook uw kantoor herinrichten door Inofec!

Al meer dan 25 jaar biedt Inofec kwalitatieve kantoormeubelen aan messcherpe prijzen. Een professionele kantoorinrichting start bij twee belangrijke pijlers: goede oplossingen voor het opbergen van bureaumateriaal en aangenaam zitcomfort. Daarnaast rusten wij uw nieuwe werkplek volledig uit volgens het principe van het nieuwe werken. Wij zorgen namelijk voor de beste ergonomische bureaumeubelen, zoals ergonomische bureaustoelen en verstelbare bureaus, maar ook oplossingen voor zowel formele als informele vergaderingen.

Deinsesteenweg 77, 8700 Tielt

056 61 52 04

Geïnspireerd? Contacteer ons!

15 + 11 =