Kasteel Ter Borcht

Kasteel Ter Borcht

– Meulebeke –

Het kasteel Ter Borcht in Meulebeke kent zijn oorsprong in 1283, weliswaar als versterkte herenwoning met omwalling. Na tal van verschillende bewoners, uitbreidingen en veranderingen, werd het kasteel omstreeks 1860 ingrijpend verbouwd en kreeg het de huidige neoclassicistische stijl. Na jaren van leegstand onderging het kasteel, sinds 1965 in het bezit van de gemeente Meulebeke, opnieuw een grondige renovatie. In 2017 werd de buitenkant van het gebouw gerenoveerd en recenter volgde ook het interieur.

Na de geslaagde werkzaamheden aan de buitenkant van het kasteel, ging de gemeente Meulebeke d.m.v. een aanbesteding met gedetailleerd bestek op zoek naar de juiste partners voor de afwerking van het interieur. Burgemeester Dirk Verwilst bracht samen met algemeen directeur Britt Schouppe een bezoek aan de mogelijke partners, en dus ook aan onze showroom. Hierbij werd in detail uitgelegd waarnaar ze op zoek waren: een klassevolle inrichting waarbij de stijl van het gebouw doorgetrokken werd in het meubilair. Na hun bezoek werden alle mogelijke partijen en voorstellen grondig bekeken. Uiteindelijk werd gekozen voor Inofec als voordeligste partij en nieuwe partner voor alle meubilair.

Samen met algemeen directeur Britt Schouppe werden nadien de grondplannen en beschikbare stalen grondig bestudeerd. Aan de hand daarvan werd alles tot in de puntjes uitgestippeld, om zowel functioneel als esthetisch perfect te passen.

Bij de inrichting van kasteel Ter Borcht was de flexibiliteit van de inrichting zeer belangrijk. De ruimtes moesten namelijk polyvalent inzetbaar zijn. Dit betekende dat de stoelen niet alleen stapelbaar moesten zijn, ze mochten ook geen impressies nalaten in de zitting wanneer ze voor een lange tijd gestapeld blijven. Daarnaast was natuurlijk ook een hoogwaardige stoffering en goed zitcomfort uiterst belangrijk, net als een klassevolle uitstraling van het geheel.

Het resultaat is dan ook een totaalplaatje om duimen en vingers bij af te likken. Zo werd de trouwzaal uitgerust met beige Curve stoelen voor de bezoekers, terwijl het gelukkige paar plaats kan nemen in de comfortabele Chagall armstoelen. Alle plechtigheden kunnen trouwens zowel zittend als staand gebeuren, dankzij de stijlvolle zwarte zit-sta tafel.

In de polyvalente zaal vinden we dan weer de Rafael barkruk terug, geplaatst rond hoge Fizz bistrotafels met uniek Calacatta tafelblad. Want zeg nu zelf, een beetje natuursteen komt het klasse-gehalte altijd ten goede, niet?

Eenzelfde tafelblad vinden we ook terug in de vergaderzaal, weliswaar in een imposanter formaat. Vergaderingen gebeuren er vanuit de Chagall armstoelen, waardoor elke vergadering gegarandeerd in het hoogste comfort verloopt.

Onder het dak zijn nog twee ruimtes aanwezig. De keuze om de dakstructuren hier duidelijk zichtbaar te maken is volgens ons uiterst geslaagd, want ze vormen een ware eyecatcher in de inrichting. Een ruime voorraad Curve stoelen met donkerbruine stoffering en enkele stijlvolle, zwarte vouwtafels zorgen ervoor dat deze ruimtes razendsnel een andere bestemming kunnen krijgen. Van vergaderingen tot conferenties met plaats voor een kleine honderd aanwezigen, alles kan!

Het resultaat mag er dus zijn: een stijlvolle thuisbasis voor allerlei culturele bijeenkomsten, van huwelijken tot conferenties!

Zelf ook op zoek naar een partner voor uw kantoor-, school- of polyvalent meubilair? Neem dan zeker eens contact met ons op!

Laat ook uw kantoor herinrichten door Inofec!

Al meer dan 25 jaar biedt Inofec kwalitatieve kantoormeubelen aan messcherpe prijzen. Een professionele kantoorinrichting start bij twee belangrijke pijlers: goede oplossingen voor het opbergen van bureaumateriaal en aangenaam zitcomfort. Daarnaast rusten wij uw nieuwe werkplek volledig uit volgens het principe van het nieuwe werken. Wij zorgen namelijk voor de beste ergonomische bureaumeubelen, zoals ergonomische bureaustoelen en verstelbare bureaus, maar ook oplossingen voor zowel formele als informele vergaderingen.

Deinsesteenweg 77, 8700 Tielt

056 61 52 04

Geïnspireerd? Contacteer ons!

8 + 6 =