Libeco

Libeco

– Meulebeke –

Libeco, opgericht in 1858, is de grootste vlasweverij van België. Ze produceren linnen voor industriële doeleinden waaronder meubels, kleding en andere toepassingen. Daarnaast hebben ze ook een eigen lijn met afgewerkte linnenproducten zoals bed- of keukenlinnen. De kantoren bij de eigen weverij in Meulebeke kregen recent een volledige make-over naar ontwerp van GC Architecten.

GC Architecten is niet alleen de creatieve geest achter het nieuwe hoofdgebouw van Libeco, maar ontwierp ook onze eigen Inofec-showroom in Tielt. Omdat Libeco duurzaam ondernemen hoog in het vaandel draagt en ernaar streeft om een CO2-neutraal bedrijf te zijn, was er heel wat interesse voor de implementatie van geothermie. Op aanraden van GC Architecten kwam Libeco een kijkje nemen naar onze geothermische warmtepomp-installatie. Tijdens dit bezoek viel het oog al snel op de 3.500m2 grote showroom en het ruime aanbod van producten. Er volgden nog enkele bezoeken en uiteindelijk viel de beslissing dat Inofec alle kantoormeubilair voor de nieuwe inrichting mocht voorzien.

Doorheen de volledige inrichting is een duidelijke, herkenbare stijl aanwezig. Er werd gekozen voor donkere, neutrale onderstellen en tafelbladen, in combinatie met kleurrijke stofferingen. Opmerkelijk hierbij is dat we specifiek op zoek gingen naar producten waarbij de eigen Libeco-stoffering gebruikt kon worden. Zowel de vergaderstoelen als scheidingswanden werden met eigen Libeco-stoffen bekleed en zijn dus nergens anders te vinden. En zeg nu zelf: veel beter kan je de identiteit van je bedrijf toch niet verwerken in je nieuwe kantoorinrichting?!

Libeco heeft trouwens niet alleen aandacht voor het milieu, maar hecht ook belang aan de gezondheid van hun medewerkers. Daarom werden overal in hoogte verstelbare zit-sta bureaus voorzien, zodat er afgewisseld kan worden tussen zittend en staand werken. Aan opbergruimte is er ook geen gebrek, want elk eiland wordt afgeschermd door halfhoge Trend roldeurkasten. Dit zorgt ervoor dat er een visuele afscheiding is, zonder het gevoel van openheid te verliezen. Bovendien beschikt elke medewerker over een ladeblok, wat altijd handig is voor persoonlijke opbergruimte.

In de kleinere meetingrooms vinden we de gekende Veneto vergadertafel terug, met vergaderstoelen die natuurlijk gestoffeerd werden met Libeco-stoffen. Ook in de boardroom vinden we deze vergaderstoelen terug, maar hier werd gekozen voor de Imposante Ellipsvormige Wire vergadertafel. Grote events, voordrachten en bijeenkomsten kunnen dan weer bijgewoond worden vanop de tijdloze Sting stapelstoel, waardoor deze polyvalente ruimte in een handomdraai van functie kan wijzigen.

Het resultaat mag er zijn: een stralend symbool van innovatie en stijl, waar moderniteit en functionaliteit hand in hand gaan met een vleugje tijdloze elegantie.

Laat ook uw kantoor herinrichten door Inofec!

Al meer dan 25 jaar biedt Inofec kwalitatieve kantoormeubelen aan messcherpe prijzen. Een professionele kantoorinrichting start bij twee belangrijke pijlers: goede oplossingen voor het opbergen van bureaumateriaal en aangenaam zitcomfort. Daarnaast rusten wij uw nieuwe werkplek volledig uit volgens het principe van het nieuwe werken. Wij zorgen namelijk voor de beste ergonomische bureaumeubelen, zoals ergonomische bureaustoelen en verstelbare bureaus, maar ook oplossingen voor zowel formele als informele vergaderingen.

Deinsesteenweg 77, 8700 Tielt

056 61 52 04

Geïnspireerd? Contacteer ons!

9 + 9 =