Mitel Networks

Mitel Networks

– Brussel –

Het technologiebedrijf Mitel Networks staat bekend om zijn telecom en “Voice over IP”-oplossingen en is zo een van de leidende bedrijven op het gebied van bedrijfscommunicatie. Naast België, is Mitel ook actief op wereldvlak en blijft het steeds verder groeien. Deze groei ondersteunde het bedrijf door te verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor. Er werken ongeveer 50 personen waarvan de helft buitenshuis. Mitel Networks had om die reden nood aan een volledig nieuwe kantoorinrichting met bijpassend meubilair.

Het project: van ontwerp tot realisatie

Met zijn innovatieve inrichtingsideeën en totaalprojecten heeft Inofec reeds naam en faam verwezenlijkt. Ons team van ervaren medewerkers begeleidt de totale kantoorinrichting van idee over ontwerp tot realisatie. Vanuit een eerste offerte volgt een professionele tekening op maat die aan de wensen van de klant voldoet, zo ook voor Mitel Networks.

Na een eerste kennismaking in onze showroom kregen wij een grondplan waar onze interieurvormgevers verder mee aan de slag gingen. Onze experts vormden het grondplan om in een 3D-tekening, waardoor Mitel in één oogopslag een gestructureerde indruk van de ruimte kreeg. Oorspronkelijk wou het bedrijf enkel losse meubelen bestellen, maar dankzij onze heldere communicatie, duidelijke planning en ons uitgebreid netwerk van professionele partners waren ze overtuigd om voor een volledige inrichting te gaan. Doorheen het hele project waren wij hun “single point of contact”.

Ontvangstruimte met eyecatchers

De ontvangstruimte van een bedrijf moet onmiddellijk een goede eerste indruk nalaten. Onze experts raadden Mitel meteen de design Badminton draaifauteuils aan, aangezien zij een echte blikvanger zijn en zeer comfortabel zitten. In de “welcome area” van Mitel plaatsten we in samenwerking met onze partners een stijlvolle kitchenette. Door de combinatie van Badminton fauteuils, een grote witte Prisma tafel en Kalea sledestoelen werd er een ruimte gecreëerd met veel uitstraling.

Uniform geheel van interieur met oog voor design

We hielden ook rekening met de verschillende types personeel en creëerden voor hen een uniform geheel door gebruik van consistente meubellijnen. De landschapsbureaus van onze eigen meubellijn INOSquare was onze rode draad doorheen het totaalproject. We plaatsten voor hen hierbij de Reflex bureaustoelen en Trend roldeurkasten, zodat alles een strak en functioneel geheel vormde.

“En dan hebben we natuurlijk ook nog de demo-room, waar alles maatwerk is. Dé plaats bij Mitel waar er demo’s plaatsvinden en klanten ontvangen worden. Deze ingerichte ruimte is ook zeker iets om trots op te zijn,” aldus Marc Speeckaert, CEO van Inofec.

De inrichting van de demo-ruimte bestaat uit mobiele klaptafels, vergezelt van onze blauw gestoffeerde Kicca vergaderstoelen. Het precieze maatwerk van de TV led-wall in Corian, de vitrines met indirecte led verlichting en de blauwe tapijttegels maken deze ruimte af.

Een geslaagd project

Toen Mitel besliste om te verhuizen, moest de levering en plaatsing op korte termijn gerealiseerd worden. We hadden slechts 10 weken om dit te verwezenlijken en moesten hierbij ook rekening houden met de verlofperiodes. Marc Speeckaert: “We zijn zeer tevreden dat we de totaalinrichting in 1 cocktail hebben kunnen aanbieden binnen deze korte termijn”. Alain Huys, Country Manager van Mitel Networks vindt het project zeker geslaagd: “ze hebben een mooie flexibiliteit getoond bij zowel het maken van de offertes als de snelheid waarmee ze dit deden.”

Laat ook uw kantoor herinrichten door Inofec!

Al meer dan 25 jaar biedt Inofec kwalitatieve kantoormeubelen aan messcherpe prijzen. Een professionele kantoorinrichting start bij twee belangrijke pijlers: goede oplossingen voor het opbergen van bureaumateriaal en aangenaam zitcomfort. Daarnaast rusten wij uw nieuwe werkplek volledig uit volgens het principe van het nieuwe werken. Wij zorgen namelijk voor de beste ergonomische bureaumeubelen, zoals ergonomische bureaustoelen en verstelbare bureaus, maar ook oplossingen voor zowel formele als informele vergaderingen.

Deinsesteenweg 77, 8700 Tielt

056 61 52 04

Geïnspireerd? Contacteer ons!

6 + 2 =