Vandewiele

Vandewiele

– Kortrijk –

Vandewiele is een Kortrijks bedrijf dat innovatieve textielsystemen ontwikkeld, bouwt en integreert. Het bedrijf staat, mede dankzij hun meer dan 100 jarige geschiedenis, wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige weefgetouwen. De afdeling boekhouding verhuisde recent naar een fabriekshal waar in de jaren ’40 machines werden gemaakt. Diezelfde ruimte werd in de jaren ’90 omgevormd tot een saaie, afgesloten kantoorruimte en was dus dringend aan een update toe. Na ontwerpen van verschillende partijen, werd het voorstel van Vandenborre Architecten uitgekozen om de fabriekshal nieuw leven in te blazen.

De prachtige hoge betonnen constructie van het gebouw was bedekt met zwevende plafonds en de kleine claustrofobische kantoorruimtes waren ingedeeld met karakterloze muren. Grote ramen waren afgesloten, waardoor natuurlijk licht niet binnen kon in de kantoren. Vandenborre Architecten stelde voor om de oorspronkelijke vorm van de fabriekshal terug te benaderen en alles open te trekken. Hiermee konden ze het typische industriele karakter van de fabriekshal en de voordelen van open landschapskantoren samenbrengen.

“Ons winnende voorstel was gebaseerd op het landschap van een stad met straten, open en gesloten ruimtes, pleinen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en een praatje kunnen maken, koffie drinken, discussiëren…”, aldus architect Steven Vandenborre. “Om de interactie tussen de verschillende functies spontaan te laten verlopen, hebben we de hoeken van alle elegante volumes gekromd. Door het gebruik van één materiaal (gerookte walnoot) is de algehele sfeer erg zacht en harmonieus. Details zijn gemaakt in andere materialen zoals vilt, brons en corian.”

De accountants werken bij Vandewiele nu aan parallel opgestelde zit-sta hoekbureaus. Zo kan iedereen ten allen tijde kiezen of hij/zij zittend of staand wil werken. Dankzij de keuze voor hoekbureaus beschikt elke medewerker ook over extra werkoppervlakte. Bij zittend werk genieten ze dan weer van het comfort van de Xenon bureaustoel, een echte prijs-kwaliteit topper. Om extra persoonlijke opbergruimte te creëeren werden er speciale ladeblokken ontwikkeld die perfect aansluiten bij de zit-sta bureaus en de algehele stijl van de inrichting.

Voldoende concentratie is natuurlijk onmisbaar, zeker in een groot landschapskantoor. Een oude fabriekshal met staal en grote raampartijen zorgt namelijk voor heel wat akoestische weerkaatsing. Daarom werden er tussen de bureaus en drijvende velden akoestische wanden voorzien. Deze zorgen ook meteen voor een ​​warme en rustige touch doorheen de inrichting.

Bij verschillende meetingspots doorheen de fabriekshal, werden er unieke retro-stoelen voorzien. Deze vormen een leuk accent binnen de inrichting en sluiten perfect aan bij de industriële elementen van de gerenoveerde fabriekshal.

Grote raampartijen zorgen er tenslotte voor dat de bomen uit de binnentuin de kantoren binnenkomen. Het voelt alsof je in een grote luxe loft werkt. De lange lichtlijnen zijn opgebouwd als een hyperspace lichtstructuur en benadrukken de lengte van het industriële gebouw. De accountants werken graag in deze setting en genieten van de huiselijke look & feel.

Foto’s: Tim Van de Velde x Vandenborre architecten

Laat ook uw kantoor herinrichten door Inofec!

Al meer dan 25 jaar biedt Inofec kwalitatieve kantoormeubelen aan messcherpe prijzen. Een professionele kantoorinrichting start bij twee belangrijke pijlers: goede oplossingen voor het opbergen van bureaumateriaal en aangenaam zitcomfort. Daarnaast rusten wij uw nieuwe werkplek volledig uit volgens het principe van het nieuwe werken. Wij zorgen namelijk voor de beste ergonomische bureaumeubelen, zoals ergonomische bureaustoelen en verstelbare bureaus, maar ook oplossingen voor zowel formele als informele vergaderingen.

Deinsesteenweg 77, 8700 Tielt

056 61 52 04

Geïnspireerd? Contacteer ons!

11 + 15 =