Vuylsteke – Eiffage

Vuylsteke – Eiffage

– Meulebeke –

Het aannemersbedrijf Vuylsteke-Eiffage, dat zich op vandaag zowel specialiseert in wind- & waterdichte ruwbouw als in afwerking & technieken, werd in 1969 opgericht in Gent. Een jaar later verhuisde het bedrijf al naar Meulebeke. In 2014 volgt een periode van sterke vernieuwing, waarbij ook intrek genomen wordt in de gloednieuwe kantoren.

Hierin was natuurlijk een bedrijfsrestaurant voorzien, waar voor basismeubilair gekozen werd. Het gevolg was dat de ruimte nogal inspiratieloos bleef, een slechte akoestiek had door de vele harde materialen en dus helemaal niet uitnodigend was. Daardoor werd de ruimte ook maar zelden gebruikt. Toen Vuylsteke-Eiffage bij Inofec kwam aankloppen, was de opdracht duidelijk: maak van het bedrijfsrestaurant een uitnodigende, warme ruimte waar de medewerkers met plezier hun middagpauze doorbrengen.

Om de samenhorigheid te verhogen, werd voorgesteld om alle eetplaatsen in vijf clusters te verwerken. Er werd gekozen voor een zwarte, rechthoekige Veneto tafel voor twaalf personen, twee ronde Wacko tafels die elk aan zes personen plaats bieden en twee Veneto bartafels met telkens plaats voor zes personen. Dit zorgt voor een leuke variatie in de ruimte, zowel visueel als voor de medewerkers die er hun middagpauze doorbrengen.

De term pauze wordt bij Vuylsteke – Eiffage wel heel letterlijk genomen, want dankzij de opstelling in clusters bleef er ook genoeg ruimte vrij om een dartsbord op te hangen en een biljarttafel te plaatsen. Wie zijn pauze iets minder actief wil doorbrengen, kan plaatsnemen in de gezellige zithoek, voorzien van een grote, comfortabele Sky zetel en twee leuke Falco fauteuils. Interessante lectuur is hier altijd terug te vinden op de Faro salontafels.

Om de akoestiek te verbeteren werden diverse beslissingen gemaakt. Zo werd er gekozen voor geel en groen gestoffeerde Arco stoelen, die de middagpauze tegelijk ook extra comfortabel maken. Om hiermee te matchen, werden aan de bartafels ook gele en groene Noom barkrukken geplaatst.

Naast de gestoffeerde Arco stoelen, zorgt ook de grote Sky sofa met extra kussens, de Falco fauteuils en het tapijt in de zithoek voor een optimalisatie van de akoestiek. Door ook nog gordijnen te implementeren staat de akoestiek nu helemaal op punt, wat geen simpele opdracht was in een ruimte vol ramen en betonnen wanden, vloeren en plafonds.

Ben je ook op zoek naar een partner om jouw bedrijfsrestaurant extra gezellig te maken? Neem dan zeker eens contact met ons op of kom eens langs in onze Showroom in Tielt!

Laat ook uw kantoor herinrichten door Inofec!

Al meer dan 25 jaar biedt Inofec kwalitatieve kantoormeubelen aan messcherpe prijzen. Een professionele kantoorinrichting start bij twee belangrijke pijlers: goede oplossingen voor het opbergen van bureaumateriaal en aangenaam zitcomfort. Daarnaast rusten wij uw nieuwe werkplek volledig uit volgens het principe van het nieuwe werken. Wij zorgen namelijk voor de beste ergonomische bureaumeubelen, zoals ergonomische bureaustoelen en verstelbare bureaus, maar ook oplossingen voor zowel formele als informele vergaderingen.

Deinsesteenweg 77, 8700 Tielt

056 61 52 04

Geïnspireerd? Contacteer ons!

4 + 1 =